Gymnasieskolan – DCC gör praktik i Spanien

Publicerat: 2008/11/07 i Ledarskap, Skola
Etiketter:, , , , ,

 

DCC kreativa elever

Engagerade och mycket kreativa elever vid DCC i Malmö

Utlandspraktik på gymnasiet, DCC

 

Idag presenterades de kunder/elever som skall få möjligheten att delta på 2 veckors APU (arbetsplatsförlagd utbildning) i Spanien i december. Varje kund/elev har fått presentera sig och sin person samt skriva en motivering varför just de skulle få möjligheten att uppleva äventyret.

Vi,  Design Construction College,  har ett antal företag, bl a IKEA, som erbjuder bra praktikplatser. Här får kunderna/eleverna bekanta sig med en annan kultur, ett annat språk och se ett nytt land från ”insidan”.  Ytterligare kunder/elever får möjligheten till våren. Gissa om eleverna som deltar strålade av lycka under eftermiddagen.

Vi får beröm av våra elever för hur vi lyckats integrera kärnämnen (ma, sv, eng) i karaktärsämnena på Bygg- och Teknikprogrammet. Vi har även fått mycket positiva omdömen från föräldrarna. I morse kallade jag till ett snabbt möte med pedagogerna kl 09.30. Medarbetarna såg bekymrade ut. Vad skulle det nu bli? Kris, eller? Jag berättade om det positiva som framkommit och bad alla att ta till sig av detta. Jag, som skolans rektor,  kunde tydligt se hur ryggar rätades på och spända miner växlade till leenden. Då är det lätt för alla att gå hem och ha en underbar helg!

Salute Håkan Carlberg
Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s