Misstagens Mästare Gävle 2016

”Innan föredragen” – den vackra gasklockan en dag i juni anno 2016.

Misstagens Mästare
Deltog vid ett evenemang i de vackra Gasklockorna i Gävle. Det handlade om att misslyckas och att lyckas med affärer och eget företagande, allt under rubriken ”Misstagens Mästare 2016”.

Dagen handlade om att lära av andras misstag och i detta fall av några av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer. Multientreprenören Pingis Hadenius inledde och talade om sin väg i företagandets värld. Pingis utkom 2013 tillsammans med Isabella Löwengrip med boken Economista, en bok om att ta makten över sin ekonomi och få ett roligare liv.

Misstagens Mästare Per Holknekt 2016

Per Holknekt föreläser om sitt liv som entreprenör. Mycket givande och känslosamt – och vi lärde oss alla mycket av hans historia.

Dagens mest känslosamma föreläsare var Per Holknekt. På ett mycket personligt sätt berättade Per om sitt liv och hur han mot alla odds lyckats. Pers tal gjorde ett mycket stark intryck på oss alla i publiken,mycket berörande. Hans resa genom livet och företagandet gav oss nya insikter och nya perspektiv i hur man lyckas och hur man kan misslyckas som entreprenör. Tidigt i ungdomen flyttade Per till Kalifornien och blev ett mycket framgångsrikt skateboardproffs och startade bland annat företag i den branschen. Tiden gick och hans företagande växte för att en dag krascha. Per förlorade allt företag, hus, bilar, båtar, sina vänner, blev hemlös och beroende av alkohol. Detta innebar en stor livskris. Han sökte så hjälp för sitt missbruk och kunde gå vidare. Han återvände till entreprenörskapet och tillsammans med kläddesignern Karin Jimfelt-Ghatan startade han klädföretaget Odd Molly. Genom åren har Per erhållit många priser för sitt entreprenörskap.

Pers historia visar att man trots motgångar och misstag ändå kan lyckas som företagare och den känslan var vi många som hade med oss när vi lämnade Gasklockorna denna eftermiddag. Detta blev en dag att minnas, en dag som gav oss så mycket ny kunskap!

Misstagens Mästare 2016 Gä le

Misstagens Mästare 2016. Lars Ilmoni (moderator) – Per Holknekt – Pingis Hadenius – Günter Mårder (VD Företagarna)

Och så lite musik från Gävle med Tomas Di Leva

”Vad Är Frihet”

Salute Håkan Carlberg
Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s